BAHLASTI OMPEHDA CAMP - HUNGARY
Do What Do Will

 


Könyvtár

LIBER IX

LIBER E
VEL
EXERCITIORUM

sub figurâ IX

A.A.

„B” osztályú A∴ A∴ publikáció

Kiadatta:
D.D.S. 7° = 4° Præmonstrator
O.S.V. 6° = 5° Imperator
N.S.F. 5° = 6° Cancellarius

Megjegyzés: van néhány változtatás ezen verzió és azon között, amit az Equinox I, 1. számában jelentettek meg. Ezek általában elírásoknak vagy apró változtatásoknak tűnnek, elsősorban azért, hogy modernebbé és használhatóbbá tegyék a szöveget.

I.

 1. Teljes mértékben szükségszerű, hogy minden minden kísérletet nagy gonddal jegyezzünk le közben vagy azonnal a végrehajtásuk után.
 2. Nagyon fontos, hogy jegyezzük a fizikai illetve a mentális állapotait a kísérlete(k)nek.
 3. A kísérletek helyeit és idejeit is le kell jegyezni, még az időjárás állapotát is és általánosan minden körülményt amelyek vélhetően befolyásolják a kísérletet, akár segítséget nyújtanak benne, akár az eredményt idézik elő, akár hibaforrások.
 4. Az A.’.A.’. nem fog hivatalosan elismerni semmilyen kísérletet, amely nem ilyen pontosan van lejegyezve.
 5. Ezen a ponton nem fontos számunkra kikötni a gyakorlataink teljes célját; s valóban ez nem is lenne ezen a ponton megfelelően értelmezhető azok számára, akik nem váltak profikká ezen elemi gyakorlatokban.
 6. A kísérletezőt arra bíztatjuk, hogy használja saját intelligenciáját, és ne hagyatkozzon más személyre vagy személyekre, még akkor sem ha ezek közülünk valóak.
 7. A jegyzeteket értelmesen érdemes lejegyezni, hogy mások is okulhassanak belőle.
 8. Szt. János Könyve, mely az Equinox I, 1. számában van publikálva egy nagyon jó példa az ilyen fajta jegyzetre egy előrehaladott diák tollából. Nem csak, hogy úgy van megírva, ahogy mi is kérjük, hanem egy nagyon jó példaként is szolgál.
 9. Minél tudományosabb a jegyzet, annál jobb. Az érzelmeket jegyezni kel, de csak mint körülmények.

II.

Pszichikai Tisztánlátás

 1. Végy egy pakli Tarotot (78); keverj, emelj, végy ki egy lapot. Anélkül, hogy ránéznél, próbáld meg megnevezni. Jegyezd le a megnevezett lapot és a tényleges lapot. Ismételd meg és a rendezd táblázatba az eredményeket.
 2. Ez a gyakorlat valószínűleg könnyebb egy régi, használt Tarot paklival. Mondjuk egy olyannal, amit valaki olyan használt jóslásra, aki ténylegesen ért hozzá.
 3. Emlékezz arra, hogy mindenkitől elváratik, hogy megnevezze a helyes lapot 78 próbálkozásból. Légy óvatos azzal kapcsolatban, hogy minden lehetőséget zárj ki a hagyományos érzékekkel kapcsolatban, mint látás, tapintás, szaglás.
  Volt egy ember, akinek az ujjbegyei annyira érzékenyek voltak, hogy észlelték a kártyákon levő töréseket és bordákat, ezáltal pedig helyesen meg tudták ítélni a kártyát.
 4. Az a legjobb, ha először az egyszerűbb formája kerül a gyakorlatban kipróbálásra, csak a kártya ruhájának megsaccolásával.
 5. Emlékezz, hogy 78 próbálkozásból kellene kapnod 22 Nagy Arkánumot és 14-et valamely Kis Arkánumból, így pedig durván saccolva helyesen tippelhetsz kétszer hét alkalomból, azzal, hogy Nagy Arkánumot húzol.
 6. Vedd észre, hogy bizonyos lapok harmonikusak. Így pedig nem nagy hiba összekeverni a Kardok ötöst (A Vereség Ura) a Kardok tízzel (A Romlás Ura). De a Szerelem Urát (Kelyhek kettő) összekeverni a Küzdelem Urával (Botok öt) azt mutatja, hogy nem érted miről van szó.
  Hasonlóképpen egy olyan kártya, amit a Mars ural harmonikus lesz egy 5-össel, amit az Ikrek ural pedig a VI. lappal, a Szeretőkkel.
 7. Ezeket a harmóniákat meg lehet tanulni teljesen a Liber 777 tábláin keresztül.
 8. Ahogy haladsz előre képes leszel helyesen megnevezni a kártyák ruháját négyből három alkalommal, úgy, hogy nagyon kevés diszharmonikus hibát fogsz találni, amíg 78 próbálkozásból képes leszel megnevezni a helyes lapot hozzávetőlegesen 15 vagy 20 alkalommal.
 9. Amikor elérted ezt az állapotot, akkor beengednek a vizsgára, és ahogy az sikerül majd sokkal komplexebb és nehezebb gyakorlatokat fogsz kapni.

III.

Ászana – Pozitúra

 1. Meg kell tanulnod mozdulatlanul ülni minden izmodat megfeszítve hosszú időperiódusokon keresztül.
 2. Tilos olyan ruhákat hordanod, melyek bezavarnak ezekben a pozitúrákban.
 3. Az első pozitúra (Az Isten); ülj egy széken, fejet fel, hát egyenes, térdek össze, kezek a térdeken, szemek csukva.
 4. A második pozitúra: ( A Sárkány); Térdelj; farpofák a sarkakon nyugszanak, lábfejek  hátra fordítva , hát és fej egyenes, kezek a combokon.
 5. A harmadik pozitúra: (Az Íbisz); Állj, bal lábfejet a jobb kézben, szabad mutatóujj az ajkakon. (És fordítva.)
 6. A negyedik pozitúra: (A Villámcsapás); Ülj; Bal sarok hozzányomva az ánusznak, jobb láb talppal a földön támaszkodik; nagyon körültekintően kel ezeket vizsgálni és lejegyezni.
 7. Különböző dolgok fognak veled történni, mialatt ezeket a pozitúrákat gyakorlod. Ezeket is analizálni és jegyezni kell.
 8. Jegyezd le a gyakorlatok hosszát; a fájdalom erősségét; a lazaságot amit elérsz, és bármely más idetartozó dolgot.
 9. Amikor eljutsz oda, hogy a fejedre helyezett pohár vízből egyetlen csepp sem folyik ki egy órán keresztül és nem érzékelsz semmilyen izomrengést sehol; más szóval amikor már tökéletesen mozdulatlan és könnyed vagy, beengednek a vizsgára; és ahogy megfelelsz, komplexebb és nehezebb feladatokat kapsz.
Isten ászana   Sárkány ászana
Isten ászana   Sárkány ászana
     
Íbisz ászana   Villámcsapás ászana
Íbisz ászana   Villámcsapás ászana

IV.

Pránajáma – a lélegzet regularizálása

 1. Valamely pozitúrádban való pihenés alatt, zárd el a jobb orrlyukadat a bal kezeddel és lélegezz ki lassan de teljesen 20 másodpercen keresztül. Lélegezz be ugyan azon orrlyukadon keresztül 10 másodpercen keresztül. Válts a kezet és ismételd a másik orrlyukadon keresztül. Folytasd ezt egy órán keresztül.
 2. Amikor ez kifejezetten könnyűvé válik számodra, növeld a periódusokat 30 és 15 másodpercekre.
 3. Amikor képes leszel ezt tökéletes könnyedséggel végrehajtani, de ne előbb, lélegezz ki 15 másodpercen keresztül, be szintén 15 másodpercen keresztül, és tartsd a lélegzeted 15 másodpercen keresztül.
 4. Amikor ezt is tejes könnyedséggel tudod majd végrehajtani egy egész órán keresztül, gyakorold a kilégzést 40 és a belégzést 20 másodpercen keresztül.
 5. Amikor ezt elérted, gyakorold a kilégzést 20, a belégzést 10, és a benntartást 30 másodpercen keresztül.
 6. Amikor ez teljesen könnyűvé válik majd számodra, beengednek a vizsgára és ha megfeleltél, sokkal komplexebb és nehezebb feladatokat kapsz.
 7. Az étel jelenlétét a gyomrodban, még kis mennyiségben is hatványozottan nehezítő tényezőnek fogod érzékelni a gyakorlat szempontjából.
 8. Vigyázz nehogy bármikor is megerőltesd magad; soha ne juss el odáig, hogy túl szakaszosan vagy gyorsan lélegezz.
 9. Küzdj a mélységért, teljességért, és a lélegzet megfelelően való pihentetésért.
 10. Különböző említésre méltó esemény fog nagyon valószínűen történni veled ezen gyakorlatok során. Ezeket elővigyázatosan kell vizsgálni és lejegyezni.

V.

Dhárana – A gondolatok irányítása

 1. Az elme kényszerítése, hogy egy bizonyos képzelt dologra koncentráljon. Az öt Tattwa nagyon hasznos ezen célra; Ezek: egy fekete ovális, Egy kék kör, egy ezüst sarló, sárga négyzet és piros háromszög.
 2. Folytasd egyszerű tárgyak kombinációjával. Pl. Fekete ovális egy sárga négyzetben.
 3. Folytasd egyszerű, mozgó tárgyakkal, mint az inga mozgása, vagy kerék forgása. Mellőzd az élőlényeket.
 4. Folytasd mozgó dolgok kombinációjával. Pl. egy dugattyúszelep és egy inga mozgása.  Két dolog relációját különböző kísérletek közben lehet változtatni. Akár fogaskerekek, tárcsák és szelepek rendszerével.
 5. Ezen gyakorlatok során teljes mértékben át kell adnod magad a vizsgáld objektumnak. Semmilyen egyéb gondolatot nem szabad beengedned a tudatodba. A mozgó rendszereknek folyamatosnak és harmonikusnak kell lenniük.
 6. Jegyezd le nagy gonddal a gyakorlatok hosszát, a betolakodó gondolatok mennyiségét és természetét, magának a tárgynak a tendenciáját, hogy miképpen tér el a kijelölt útjától, továbbá bármely más jelenséget, ami megjelenik a gyakorlatok során.
 7. Folytasd élőlények vizualizálásával;  egy emberrel, legjobb esetben olyan emberrel, akit ismersz és tisztelsz.
 8. Ezen gyakorlatok közben elképzelhetsz tárgyakat a többi érzéked számára is és koncentrálhatsz rájuk. Példának okáért próbáld elképzelni a csokoládé ízét, rózsák illatát, a selyem érintését, vízesés hangját, vagy egy óra ketyegését.
 9. Próbáld meg végül kioltani az összes tárgyat érzékelését az elmédből és szabj gátat az összes gondolatnak, ami elő akar törni. Amikor azt érzed, hogy elértél valami sikert, akkor, jelentkezz vizsgára, és amint megfeleltél, sokkal komplexebb és bonyolultabb feladatokat fognak kijelölni.

VI.

Fizikai Korlátok

 1. Nagyon vonzó lehet számodra felfedezni a fizikai korlátaidat.
 2. Ennek céljából vizsgáld meg, hogy mennyi ideig bírod étel vagy ital nélkül mielőtt a munkakapacitásodat komolyan visszavetné.
 3. Vizsgáld mennyi alkoholt tudsz befogadni és a részegség milyen formái rohamoznak meg.
 4. Vizsgáld meg mennyit tudsz egyszerre sétálni, anélkül, hogy megállnál; ugyanígy a táncolást, úszást, futást is vizsgáld.
 5. Vizsgáld mennyit bírsz ki alvás nélkül.
 6. Vizsgáld a kitartásod különböző gimnasztikai gyakorlatok során, stb.
 7. Vizsgáld mennyi ideig bírod beszéd nélkül.
 8. Vizsgáld minden más kapacitás és felső korlátot, ami éppen előkerül.
 9. Legyenek ezek figyelmesen és tudatosan lejegyezve, hiszen az erőid mértékéhez képest fogják őket számon kérni.

VII.

Olvasmánylista

 1. A megelőző gyakorlatok célja nem lesz először tiszta számodra; de legalább (ki tagadná?) megedzettek az elrendeltetésben, pontosságban, introspekcióban és sok egyéb dologban amelyek értékesek minden ember számára az általános foglalatosságaik során, így pedig semmilyen szempontból sem lett az idő eltékozolva.
 2. Talán kaptál egy bizonyos szintű betekintést a Nagy Mű természetébe, ami ezen elementáris gyakorlatokon túl nyugszik, habár, meg kell említeni, hogy egy intelligens személy többet fog összeszedni az elkövetkező könyvekből, mint holmi nyomokat. Ezen könyveket komolyan kell venni, a természet tanulmányozásával összhangban kell őket tanulmányozni, habár nem minden esetben kell teljes mértékben rájuk hagyatkozni.
  • - A Yi Ching. (S.B.E. Series, Oxford University Press)
  • - A Tao Teh Ching. (S.B.E. Series)
  • - Tannhauser. (Corwley, Aleister)
  • - Az Upanishadok.
  • Bahagavad-Ghita.
  • - A Csend Hangja. (Voice of the Silence)
  • - Raja Yoga. (Vivekanada, Swami)
  • - A Shiva Shamhita.
  • - Patanjali Aforizmái. (The Aphorism of Patanjali)
  • - The Sword of Song. (Corwley, Aleister)
  • - A Halottak Könyve.
  • - A Magas Mágia Dogmája és Rituáléja. (Levi, Eliphas)
  • - Abramelin Szent Mágiája. (The Book of the Sacred Magic of Abramelin the Mage.)
  • - A Goetia.
  • - A Hathayoga Pradipika.
  • - The Spiritual Guide of Molinos.
  • - Erdmann’s History of Philosophy.
  • - The Star int he West. (Captain Fuler)
  • - A Dhammapada. (The Dhammapada, S. B. E. Series, Oxford, University Press)
  • - The Questions of King Milinda. (S.B.E. Series.)
  • - 777 vel Prolegomena
  • - Kabbala Denudada.
  • - Konx Om Pax. (Crowley, Aleister)
 3. Ezen könyvek átfogó tanulmányozása lehetővé teszi majd a diáknak, hogy a mestere nyelvét beszélje, és meg fogja könnyíteni a kommunikációt vele.
 4. A diáknak fel kell majd fedeznie ezen könyvek alapvető harmóniáját; ezen célból pedig az lesz a legjobb ha a legszélsőségesebb nézőpontokat tanulmányozza minden oldalról.
 5. Bármikor, amikor jónak látja, jelentkezhet, hogy ezen könyvekből vizsgázzon.
 6. Az egész elementáris gyakorlatok közben bölcsen teszi ha igyekszik majd találni kapcsolódni egy mesterhez, egy olyan hoz, aki képes majd kijavítani és tanácsot adni neki. Nem szabad majd elcsüggednie ennek nehézségétől.
 7. Emlékeznie kell majd arra, hogy nem szabad majd teljesen ráhagyatkoznia vagy hinnie annak a mesternek. Minden esetben önmagára kell hagyatkoznia és csak annak jelentőséget tulajdonítania, ami a saját tudástárában vagy tapasztalataiban is helyet foglal.
 8. Ahogy az elején, majd úgy a végén, ajánljuk a jegyzetek vitális jelentőségét a diáknak különböző tapasztalatainak hibáinak felfedezésének céljából.
 9. Így legyen a munka teljesen bevégezve; igen, legyen a munka teljesen bevégezve.
  (Ha bármilyen fontos vagy kiemelkedőm eredmény születik, vagy bármilyen nehézség üti fel a fejét az A.’A.’.-t azonnal értesíteni kell a körülményekről.)

  KIEGÉSZÍTŐ INSTRUKCIÓK AZ ÁSZANÁKHOZ

  Ászanák

  1. A Haldokló Buddha.
  2. Az Akasztott Ember.
  3. A Holttest.

  Ezek a fekvő pozitúrák inkább a meditációt követően elfoglalandó testhelyzetek mintsem meditációra alkalmas ászanák.

  Nyílhegy ászana

  4. A Nyílhegy.

  Medve ászana & Borostyán ászana

  5. A Medve.
  6. A Borostyán.

  Parallelogram ászana

  7. A Parallelogram.

  Ezek a lehajtott fejű pozitúrák alkalmasak ászanának és meditációnak is, de pránajáma-nak nem.

   


  [ » Töltsd le PDF-ben « ]

  Proof read and edited by Frater D.M.T.

  Fordítás: Frater A.S. - Bahlasti Ompehda O.T.O. (Hungary, Anno Vi)

  (Liber E vel Exercitiorum sub figurâ IX - angol nyelvű verzió)VISSZA A KÖNYVTÁRHOZ

Thelema

 

2014-2019 © O.T.O. Hungary